Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Ημέρα Σιταριού στο Αξιοχώρι

Ημέρα Σιταριού στο Αξιοχώρι.   Σάββατο 29 Ιουνίου 2019, από ώρα 8:00 μ.μ.
   Όπως τον ..... παλιό καλό καιρό λοιπόν, την ημέρα αυτή, στο γήπεδο καλαθόσφαιρας του χωριού μας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος  " Α Μ Υ Δ Ω Ν " Αξιοχωρίου, με τους φίλους του και εθελοντές του,
θα προσπαθήσει να κάνει μια μικρή παρουσίαση των εργαλείων και εργασιών των παλαιοτέρων χρόνων, είτε με εικόνες είτε ζωντανά. Να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι τον χρόνο και τον μόχθο των καλλιεργητών του σιταριού εκείνων των χρόνων, και γιατί πραγματικά ήταν πεντανόστιμα τα αρτοποιήματα τότε, και τελικά θα μας παρουσιάσουν μεγάλη ποικιλία εντυπωσιακών αρτοποιημάτων


τα οποία και θα γευθούμε όλοι μαζί. Βεβαίως θα υπάρχει και ψησταριά με τα συνακόλουθα και η μουσική που θα μας διασκεδάσει για να χαρούμε όλοι μαζί, όσοι παρευρεθούμε, μια μέρα διαφορετική από τις άλλες, μια μέρα που θα φέρει κοντά μας παλιές αναμνήσεις, και αγαπημένα πρόσωπα, που έφυγαν από τη ζωή αλλά άφησαν μεγάλο έργο πίσω τους, άφησαν παραδείγματα συνεργασίας, αγάπης , αλληλεγγύης και ανάπτυξης, μια μέρα .....Γιορτή Σιταριού, που θα μπορούσε να συνεχιστεί, να γίνεται όλο και καλύτερη, καί όχι για οικονομικό όφελος αλλά κοινωνικό.
     Ευχής έργο λοιπόν η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και αύριο αλλά και στη συνέχεια για ότι προσπαθεί να παρουσιάσει ο Σύλλογος. Γιατί το κάνει πραγματικά με μοναδικό σκοπό την διατήρηση των εθίμων, της αγάπης της συνεργασίας και αλληλοβοήθειας, γιατί όλα αυτά τα έχουμε ανάγκη, ειδικά τα τελευταία δύσκολα χρόνια, καί κάποιοι ανάμεσά μας πολύ περισσότερο.
Κάποια στιγμή λοιπόν, υπολογίζουμε γύρω στις 8:30 μ.μ. να ξεκινήσει η εκδήλωση με επίδειξη κατ' αρχάς των εργαλείων και εργασιών των παλαιοτέρων χρόνων, με παρουσίαση έκθεσης φωτογραφιών παλαιών σχετικών με την ημέρα Σιταριού, με παρουσίαση σχετικών φωτογραφιών με προτζέκτορα, και φυσικά με αρτοποιήματα, φαγητά, ποτά και πολύ μουσική.  Πιστεύουμε ότι θα έχουμε, όπως πάντα, μια επιτυχημένη εκδήλωση, γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε, γιατί ο κόσμος μας στηρίζει, και τέλος τέλος ολοι μας έχουμε ανάγκη τέτοιων εκδηλώσεων, ειδικά στο χωριό, για να ξεφεύγουμε από την μιζέρια της καθημερινότητας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου